Kangoeroe Klup

De Kangoeroe Klup is een bewegingsvorm met een knipoog naar het korfbal. Je kunt deze vorm aanbieden aan kinderen in de leeftijd van drie tot en met zes jaar. Scoro, Jumper, Funny en Spurt vormen de basis van de Kangoeroe Klup.

Met een goede aanpak kun je kinderen al op jonge leeftijd aan je vereniging binden, wat bijdraagt aan je ledenwerving en helpt bij het verbreden van de F-Jeugd.

In de spotlight

In november/december 2020 staan de kangoeroes extra in de spotlight. Je kunt meedoen met een fotowedstrijd en misschien wel een K3 bal winnen en op 25 november kun je tijdens het speciale online Kangoeroe Klup vragenuur al je vragen stellen en kennisdelen met andere korfbalverenigingen. Meld je aan voor het vragenuur via dit formulier.

Meer over de acties lees je in de nieuwsberichten.

Clinic FF bewegen

De clinic FF bewegen kan hierbij ondersteunen. Deze training leert trainers van deze jonge kinderen om op verantwoorde wijze de juiste oefenstof aan te bieden. Meer informatie over de clinic FF bewegen is op te vragen via het aanvraagformulier.

Gratis shirt!

Het Kangoeroe Klup lidmaatschap kost €11,00 per lid per jaar. Nieuwe Kangoeroe Klupleden krijgen gratis het mooie Kangoeroe Klup t-shirt van het KNKV thuis toegestuurd.

Aanmelden Kangoeroe Klupleden?

Dat doe je in Sportlink Club op de volgende manier

• Controleer eerst in Sportlink of in het ‘Zoekscherm’ bij bondssporten ‘- / Kangoeroe Klup’ staat. Indien dit niet het geval is, graag melding maken via het online ticketsysteem van het KNKV.
  • Voordat je iemand lid kunt maken van de Kangoeroe Klup dient deze als lid aangemeld te zijn bij het KNKV. Dit aanmelden moet gebeuren zonder het toekennen van de spelactiviteit.
  • Je maakt iemand definitief lid van de Kangoeroe Klup door het scherm met persoonsdetails op te roepen. Daar ga je naar het tabblad ‘Sport’. Daar voeg je bij spelactiviteit het lidmaatschap toe door op het groene plusje te klikken.
Wil je vereniging een Kangoeroe Klup opstarten?

Gebruik het draaiboek! Deze vind je in de toolkit Kangoeroe Klup We hebben verschillende hulpmiddelen voor je samengesteld. Welke en hoe je ze kunt gebruiken lees daar ook.

Heb je een leuk evenement? Huur dan het Kangoeroepak!

Altijd een succes bij de kinderen! Het huren van het pak kost € 20,00 plus € 50,00 borg en eventuele verzend-/administratiekosten € 7,50 (pakket). Je vraagt het pak aan via het aanvraagformulier.

Toolkit Kangoeroe Klup

In de toolkit Kangoeroe Klup vind je verschillende hulpmiddelen:

• Webpakket
  • Draaiboek ‘starten met de Kangoeroe Klup
  • Ledenwervingstips voor de Kangoeroe Klup
  • Tips voor de Kangoeroe Klup trainer
  • Spellenmap Kangoeroe Klup
  • Kleurplaten Kangoeroe Klup
  • Diploma Kangoeroe Klup
Voorbeeldtrainingen

Op het Youtube kanaal van het Korbalverbond vind je drie leuke online trainingen. Deze zijn ingezet toen in het voorjaar van 2020 tijdens de periode van de Corona-maatregelen geen activiteiten op de verenigingen mochten plaatsvinden.

Best practice
Veel gestelde vragen

Je vindt de veel gestelde vragen over de kangoeroe klup hier. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via service & ondersteuning.