Skip to the main content

Voorbeeldtrainingen Kangoeroe Klup

Kangoeroe Klup

Hoe organiseer je een succesvolle kangoeroetraining? Na het bedenken van leuke spelvormen, het klaarzetten van het materiaal en het doornemen van de spellen met de andere trainers ben je klaar om de kangoeroes en hun ouders en verzorgers te ontvangen. Als iedereen er is start je de training en maak je deze extra leuk door de kangoeroes mee te nemen in een fantasiewereld.

Hoe je dit kunt doen, zie je in onderstaande video.

Kangoeroetrainster Anne van Arkel (KVS) neemt je in de video mee in haar voorbereiding en aanpak van haar training. Ook laat ze aan de hand van diverse voorbeeldspellen zien hoe ze deze afstemt op de belevingswereld van de kinderen. Let tijdens de training en bij het gebruik van bijzonder materiaal wel altijd goed op de veiligheid. Bij spellen met een wandrek of bok is een gecertificeerde trainer bijvoorbeeld verplicht.

 

Spellenmap en tips

In de toolkit Kangoeroe Klup vind je een spellenmap met meer dan 100 voorbeelden van actieve spelletjes in één document, inclusief tips om daar nog variaties in aan te brengen. Ze zijn verzameld door tientallen korfbalverenigingen.
Ook vind je daar een aantal tips voor jou als kangoeroe-trainer voor een leuke en effectieve training.

Online trainingen

Op het Youtube kanaal van het Korbalverbond vind je drie leuke online trainingen. Deze zijn ingezet toen in het voorjaar van 2020 tijdens de periode van de Corona-maatregelen geen activiteiten op de verenigingen mochten plaatsvinden.

Veel gestelde vragen

Je vindt de veel gestelde vragen over de kangoeroe klup hier. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via service & ondersteuning.

 

 

Meest bekeken artikelen

Kangoeroe Klup
Kangoeroe Klup
Kangoeroe Klup
De Kangoeroe Klup is een bewegingsvorm met een knipoog naar het korfbal die je vereniging kan aanbieden aan kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar.
Lees meer
Toolkit schoolkorfbal (verenigingen)
Schoolkorfbal
Toolkit schoolkorfbal (verenigingen)
Hier vind je hulpmiddelen om in eenvoudige stappen schoolkorfbalactiviteiten op te zetten en een goede samenwerking met het onderwijs op te bouwen. Ook voor ervaren verenigingen die nieuwe ideeën willen opdoen.
Lees meer
Aanvragen diensten verenigingen
Schoolkorfbal Verenigingen
Aanvragen diensten verenigingen
Ter ondersteuning van de schoolkorfballessen kunnen verenigingen workshops, scholingen en korfballessen door partners aanvragen.
Lees meer

Populaire downloads

Toolkit schoolkorfbal
Download
Lespakket schoolkorfbal
Download
1. Draaiboek starten met de Kangoeroe Klup
Download
Spellenmap Kangoeroe Klup
Download