Skip to the main content

Toolkit schoolkorfbal (verenigingen)

Schoolkorfbal

In de toolkit Schoolkorfbal vind je hulpmiddelen om in eenvoudige stappen schoolkorfbalactiviteiten op te zetten en een goede samenwerking met het onderwijs op te bouwen. De toolkit is ook geschikt voor ervaren verenigingen die nieuwe ideeën willen opdoen.

Toolkit schoolkorfbal

Elke startende vereniging weet met behulp van de toolkit in eenvoudige stappen schoolkorfbalactiviteiten op te zetten en een goede samenwerking met het onderwijs op te bouwen. Ook geschikt voor ervaren verenigingen die nieuwe ideeën willen opdoen.

Download toolkit

Scoren met schoolkorfbal voor en door verenigingen

Bijeenkomsten met verenigingen hebben ons informatie gegeven over hun activiteiten, inzichten en ervaringen van schoolkorfbal. Uit de bijeenkomsten zijn ook tips gekomen voor andere verenigingen.

Download de terugkoppeling van de bijeenkomsten ‘Scoren met schoolkorfbal’

Richtlijnen schoolkorfbal

Hoe ziet korfbal eruit voor de groepen 1 en 2? Hoe wordt het in de onderbouw en de bovenbouw gespeeld of juist op het voortgezet of speciaal onderwijs? Deze richtlijnen helpen je bij het toepassen van de juiste spelvorm, veldafmetingen en algemene spelregels.

Download richtlijnen schoolkorfbal

Leskaarten schoolkorfbal

De leskaarten bieden praktische tips en voorbeelden voor het invullen van een korfballes op school. Inclusief extra oefenstof!

Download leskaarten schoolkorfbal

Spreekbeurpakket

Natuurlijk is het leuk om anderen over jouw sport te vertellen. Houd daarom eens een spreekbeurt of maak een werkstuk over korfbal! Om je te helpen hebben we een spreekbeurtpakket samengesteld.
Je vindt het spreekbeurtpakket op deze pagina.

Diploma schoolkorfbal

Geef deelnemers aan de schoolkorfbalactiviteit een leuke herinnering mee. Het diploma schoolkorfbal is hier een leuk middel voor.
Download diploma schoolkorfbal onderbouw
Download diploma schoolkorfbal bovenbouw

Geïllustreerde leidraad spelregels korfbal

Wat mag eigenlijk wel en niet als je korfbalt? Deze geïllustreerde leidraad laat zien wat de spelregels van onze sport zijn. Download ze, print ze en deel ze uit voor de korfballes op school of aan nieuwe jeugdleden op de vereniging. Een leuke en laagdrempelige kennismaking met korfbal!

Download leidraad

Geïllustreerde leidraad ‘Hoe houden we korfbal leuk?’

Korfballen met je vriendjes en vriendinnetjes is natuurlijk superleuk! Maar om te zorgen dat het leuk blijft, moet je wel rekening houden met elkaar. Hoe houd je het gezellig? Deze geïllustreerde leidraad geeft tips.

Download leidraad

Meest bekeken artikelen

Toolkit Kangoeroe Klup
Kangoeroe Klup
Toolkit Kangoeroe Klup
Je vindt hier verschillende hulpmiddelen, bijvoorbeeld een draaiboek voor het opstarten van een Kangoeroe Klup bij jouw vereniging, een webpakket en kleurplaten.
Lees meer
Starten met schoolkorfbal verenigingen
Schoolkorfbal Verenigingen
Starten met schoolkorfbal verenigingen
Schoolkorfbal kan veel voor jouw vereniging betekenen en is makkelijk te organiseren. Geïnteresseerd?
Lees meer
Voorbeeldtrainingen Kangoeroe Klup
Kangoeroe Klup
Voorbeeldtrainingen Kangoeroe Klup
Hoe organiseer je een succesvolle kangoeroetraining?
Lees meer

Populaire downloads

Toolkit schoolkorfbal
Download
Lespakket schoolkorfbal
Download
1. Draaiboek starten met de Kangoeroe Klup
Download
Spellenmap Kangoeroe Klup
Download