Skip to the main content

Tips en inspiratie voor een kangoeroetraining

Kangoeroe Klup

Hoe organiseer je een succesvolle kangoeroetraining? Na het bedenken van leuke spelvormen, het klaarzetten van het materiaal en het doornemen van de spellen met de andere trainers ben je klaar om de kangoeroes en hun ouders en verzorgers te ontvangen. Als iedereen er is start je de training en maak je deze extra leuk door de kangoeroes mee te nemen in een fantasiewereld. Hoe je dit kunt doen, zie je in onderstaande video.

Kangoeroetrainster Anne van Arkel neemt je in de video mee in haar voorbereiding en aanpak van haar training. Ook laat ze aan de hand van diverse voorbeeldspellen zien hoe ze deze afstemt op de belevingswereld van de kinderen. Let tijdens de training en bij het gebruik van bijzonder materiaal wel altijd goed op de veiligheid. Bij spellen met een wandrek of bok is een gecertificeerde trainer bijvoorbeeld verplicht.

Stel je vragen tijdens het Kangoeroe Klup vragenuurtje

Hoe kun je het beste omgaan met de huidige situatie nu dat ouders niet bij de training aanwezig mogen zijn en waar kun je goede oefenstof vinden voor een kangoeroetraining? Op woensdag 25 november om 20.00 uur kun je tijdens het online Kangoeroe Klup vragenuur vragen stellen en kennis delen met andere verenigingen. Je kunt je opgeven via dit formulier.

Win een K3-bal met de leukste foto van je kangoeroes

Wil je je kangoeroes in de spotlight zetten en kans maken op een bal? Doe mee aan de fotowedstrijd! Maak tijdens de training een originele foto, verwerk zoveel mogelijk elementen uit het fotospel in de foto, mail de foto vóór 23 december naar communicatie@knkv.nl en plaats de foto op je sociale media, tag het Korfbalverbond en gebruik #kangoeroeklup.

Meer informatie

Alle informatie over de Kangoeroe Klup vind je op kangoeroeklup.nl. Je vindt daar onder andere een toolkit met verschillende hulpmiddelen, zoals een draaiboek om een Kangoeroe Klup op te starten, kleurplaten, kangoeroediploma en je leest hoe je een clinic kunt aanvragen en kangoeroepak kunt huren.

Gerelateerde artikelen

Zet je kangoeroes in de spotlight
Kangoeroe Klup
Zet je kangoeroes in de spotlight
Wil jij laten zien hoe leuk je Kangoeroe Klup is? Organiseer dan een kangoeroetraining en maak een mooie foto! Naast meedoen aan een fotospel kun je ook deelnemen aan een online vragenuur.
Lees meer
Enthousiasme en kennisdeling bij Kangoeroe Klup vragenuur
Kangoeroe Klup
Enthousiasme en kennisdeling bij Kangoeroe Klup vragenuur
Vorige week organiseerde het KNKV een online Kangoeroe Klup vragenuur voor iedereen die wat wilde weten of juist kennis wilde delen over het korfbalaanbod voor deze jongste jeugd.
Lees meer
Binnen vier jaar van nul naar bijna veertig kangoeroes
Best practice Kangoeroe Klup
Binnen vier jaar van nul naar bijna veertig kangoeroes
Korfbalvereniging Nova wilde graag meer jeugdleden en ging aan de slag met een kangoeroedagcommissie. Inmiddels is Nova een bloeiende vereniging met bijna veertig kangoeroes. Een mooi succes om te delen.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Financiën Schoolkorfbal Verenigingen
Bij Groen Geel kan iedereen mee doen door Jeugdfonds Sport & Cultuur
Korfbal
Een spreekbeurt over korfbal!
Best practice Kangoeroe Klup
Binnen vier jaar van nul naar bijna veertig kangoeroes