Skip to the main content

Een spreekbeurt over korfbal!

Korfbal

Hoe leuk is het om jouw klasgenoten wat te vertellen over korfbal? Super leuk toch! Op de basisschool krijg je soms de opdracht om een spreekbeurt te houden. Bij een spreekbeurt ga je voor de klas staan en vertel je iets over een onderwerp die je zelf uit mag kiezen.

Ben jij een echte korfballer? Dan houd je je spreekbeurt natuurlijk over korfbal! En wij helpen je. Het is misschien best lastig om te bedenken wat je allemaal over korfbal wilt vertellen tijdens jouw spreekbeurt. Daarom hebben wij een spreekbeurtpakket gemaakt. Het spreekbeurtpakket bestaat uit dertien onderdelen die je hier kunt vinden.

Hierin vind je tips voor het houden van je spreekbeurt en informatie over de onder andere de geschiedenis van korfbal, hoe groot korfbal is, de spelregels, maar ook over topkorfbal en de verschillende korfbalvormen die er bestaan. Als slot kun je je klasgenoten nog uitdagen met de korfbaltricks. Laat ze de filmpjes van de tricks zien. En de juf of meester moet natuurlijk meedoen.

Het voorbereiden van een spreekbeurt was nog nooit zo makkelijk!

Gerelateerde artikelen

Goede aanpak voor korfbalclinics op scholen
Korfbal Scholen Schoolkorfbal
Goede aanpak voor korfbalclinics op scholen
Om schoolkorfbal een extra impuls te geven of om te komen tot vrijwilligers die korfbalclinics geven op scholen is ‘Back to School’ een goede aanpak.
Lees meer
Korfbal op school: vrienden- en vriendinnentraining
Korfbal Verenigingen
Korfbal op school: vrienden- en vriendinnentraining
De vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol vervolg op een schoolkorfbalactiviteit, om de kinderen die je enthousiast hebt gemaakt voor korfbal de stap naar jouw vereniging laten maken.
Lees meer
Korfbal: de ideale schoolsport
Korfbal Scholen Schoolkorfbal
Korfbal: de ideale schoolsport
Een goede manier om kinderen kennis te laten maken met korfbal, is het aanbieden van korfbal op school. Op welke manieren kun je als vereniging korfbal op school aanbieden?
Lees meer

Topartikelen

Best practice Financiën Schoolkorfbal Verenigingen
Bij Groen Geel kan iedereen mee doen door Jeugdfonds Sport & Cultuur
Korfbal
Een spreekbeurt over korfbal!
Best practice Kangoeroe Klup
Binnen vier jaar van nul naar bijna veertig kangoeroes