Skip to the main content

Enthousiasme en kennisdeling bij Kangoeroe Klup vragenuur

Kangoeroe Klup

Vorige week organiseerde het KNKV een online Kangoeroe Klup vragenuur voor iedereen die wat wilde weten of juist kennis wilde delen over het korfbalaanbod voor deze jongste jeugd. KNKV-medewerkers gaven antwoord op specifieke vragen én verenigingen deelden hun ervaringen met elkaar. “Het enthousiasme spatte er vanaf en het was mooi om te zien hoe verenigingen elkaar adviezen gaven”, aldus Barry Schep (KNKV).

Tijdens de online meeting via Teams werden diverse onderwerpen besproken. Er werd onder andere ingegaan op Kangoeroe Klup-trainingen in coronatijd, hoe je de Kangoeroe Klup kunt promoten, hoe je jonge kinderen een passend aanbod kunt bieden en hoe je ouders bij de training kunt betrekken. Alle vragen en de bijbehorende antwoorden die besproken zijn vind je op terug op deze FAQ-pagina onder ‘Kangoeroe Klup’.

Vervolg

Niet alleen Schep was enthousiast, ook de deelnemende verenigingen reageerden positief: “Het was een leerzame avond en dit is een fijne manier om van gedachte te wisselen met andere verenigingen. Het is leuk om voorbeelden te horen van anderen en te horen hoe anderen dingen doen”, aldus de deelnemers. Gezien de positieve reacties wordt bekeken of en hoe het succes van dit vragenuur in 2021 een vervolg kan krijgen.

Fotowedstrijd

Tot 23 december kun je meedoen aan de Kangoeroe Klup fotowedstrijd en kans maken op een nieuwe K3-bal die je kunt gebruiken tijdens de komende kangoeroetrainingen. Wil je meedoen? Mail dan je foto voor die datum naar communicatie@knkv.nl. Zorg wel dat in de foto één van de gevraagde elementen verwerkt is en let op de AVG-wetgeving.

Meer informatie

Alle informatie over de Kangoeroe Klup vind je op kangoeroeklup.nl. Onder andere een toolkit met verschillende hulpmiddelen, zoals een draaiboek om een Kangoeroe Klup op te starten, een spellenmap met meer dan honderd voorbeeldspellen, kleurplaten, een diploma en je leest daar hoe je een clinic kunt aanvragen en kangoeroepak kunt huren.

Foto: Winanda van Zwamen, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Tips en inspiratie voor een kangoeroetraining
Kangoeroe Klup
Tips en inspiratie voor een kangoeroetraining
Hoe organiseer je een succesvolle kangoeroetraining? Kangoeroetrainster Anne van Arkel neemt je in een video mee in haar voorbereiding en aanpak van de kangoeroetraining.
Lees meer
Korfbal op School: de Kangoeroe Klup
Best practice Kangoeroe Klup Schoolkorfbal
Korfbal op School: de Kangoeroe Klup
Je kunt korfbal op school al inzetten voor de jongste groepen. Enthousiastelingen van drie tot en met zes jaar die door willen stromen naar een vereniging, kunnen aansluiten bij de Kangoeroe Klup.
Lees meer
Binnen vier jaar van nul naar bijna veertig kangoeroes
Best practice Kangoeroe Klup
Binnen vier jaar van nul naar bijna veertig kangoeroes
Korfbalvereniging Nova wilde graag meer jeugdleden en ging aan de slag met een kangoeroedagcommissie. Inmiddels is Nova een bloeiende vereniging met bijna veertig kangoeroes. Een mooi succes om te delen.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Financiën Schoolkorfbal Verenigingen
Bij Groen Geel kan iedereen mee doen door Jeugdfonds Sport & Cultuur
Korfbal
Een spreekbeurt over korfbal!
Best practice Kangoeroe Klup
Binnen vier jaar van nul naar bijna veertig kangoeroes