Skip to the main content

Toolkit schoolkorfbal, een mooi hulpmiddel

Schoolkorfbal Verenigingen

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt zeker ook voor het starten met schoolkorfbal binnen een vereniging waar een vruchtbare samenwerking creëren tussen scholen en de vereniging belangrijk is. Zo maken scholen kennis met verschillende lesprogramma’s, ervaren kinderen het plezier van korfbal en kun je als vereniging je maatschappelijke rol vergroten en nieuwe leden werven. Schoolkorfbal kan veel voor jouw vereniging betekenen en is makkelijk te organiseren. Het KNKV helpt je daar graag bij en heeft daarvoor een toolkit ontwikkeld.

Met de toolkit kan elke vereniging in eenvoudige stappen schoolkorfbalactiviteiten opzetten en een goede samenwerking met het onderwijs opbouwen. Als schoolkorfbal op een gestructureerde manier wordt opgezet is de kans op succes het grootst. De toolkit helpt daarbij.
Maar de toolkit is ook geschikt voor ervaren verenigingen die nieuwe ideeën willen opdoen en ervaringen willen uitwisselen. In drie stappen helpt de toolkit ook jouw vereniging op weg. Per stap vind je uitleg, tips en middelen die je vereniging kan gebruiken. En ook op deze website vind je de nodige informatie.

Gerelateerde artikelen

Goede aanpak voor korfbalclinics op scholen
Korfbal Scholen Schoolkorfbal
Goede aanpak voor korfbalclinics op scholen
Om schoolkorfbal een extra impuls te geven of om te komen tot vrijwilligers die korfbalclinics geven op scholen is ‘Back to School’ een goede aanpak.
Lees meer
Korfbal op School: de Kangoeroe Klup
Best practice Kangoeroe Klup Schoolkorfbal
Korfbal op School: de Kangoeroe Klup
Je kunt korfbal op school al inzetten voor de jongste groepen. Enthousiastelingen van drie tot en met zes jaar die door willen stromen naar een vereniging, kunnen aansluiten bij de Kangoeroe Klup.
Lees meer
Gebruik de leskaarten voor korfballessen op school
Schoolkorfbal Verenigingen
Gebruik de leskaarten voor korfballessen op school
De speciaal ontwikkelde leskaarten bieden praktische tips en voorbeelden voor het invullen van een korfballes op school, inclusief extra oefenstof.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Financiën Schoolkorfbal Verenigingen
Bij Groen Geel kan iedereen mee doen door Jeugdfonds Sport & Cultuur
Korfbal
Een spreekbeurt over korfbal!
Best practice Kangoeroe Klup
Binnen vier jaar van nul naar bijna veertig kangoeroes