Skip to the main content

Toolkit schoolkorfbal, een mooi hulpmiddel

Schoolkorfbal Verenigingen

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt zeker ook voor het starten met schoolkorfbal binnen een vereniging waar een vruchtbare samenwerking creëren tussen scholen en de vereniging belangrijk is. Zo maken scholen kennis met verschillende lesprogramma’s, ervaren kinderen het plezier van korfbal en kun je als vereniging je maatschappelijke rol vergroten en nieuwe leden werven. Schoolkorfbal kan veel voor jouw vereniging betekenen en is makkelijk te organiseren. Het KNKV helpt je daar graag bij en heeft daarvoor een toolkit ontwikkeld.

Met de toolkit kan elke vereniging in eenvoudige stappen schoolkorfbalactiviteiten opzetten en een goede samenwerking met het onderwijs opbouwen. Als schoolkorfbal op een gestructureerde manier wordt opgezet is de kans op succes het grootst. De toolkit helpt daarbij.
Maar de toolkit is ook geschikt voor ervaren verenigingen die nieuwe ideeën willen opdoen en ervaringen willen uitwisselen. In drie stappen helpt de toolkit ook jouw vereniging op weg. Per stap vind je uitleg, tips en middelen die je vereniging kan gebruiken. En ook op deze website vind je de nodige informatie.

Gerelateerde artikelen

Korfbal: de ideale schoolsport
Korfbal Scholen Schoolkorfbal
Korfbal: de ideale schoolsport

Een goede manier om kinderen kennis te laten maken met korfbal, is het aanbieden van korfbal op school. Op welke manieren kun je als vereniging korfbal op school aanbieden?

Lees meer
Gebruik de leskaarten voor korfballessen op school
Schoolkorfbal Verenigingen
Gebruik de leskaarten voor korfballessen op school

De speciaal ontwikkelde leskaarten bieden praktische tips en voorbeelden voor het invullen van een korfballes op school, inclusief extra oefenstof.

Lees meer
Korfbal op School: het schoolkorfbaltoernooi
Schoolkorfbal Verenigingen
Korfbal op School: het schoolkorfbaltoernooi

Ook de iets oudere kinderen uit de groepen drie, vier en vijf kun je enthousiasmeren voor korfbal. Dit kun je doen met lessen op school en een schoolkorfbaltoernooi.

Lees meer

Topartikelen

Best practice Financiën Schoolkorfbal Verenigingen
Bij Groen Geel kan iedereen mee doen door Jeugdfonds Sport & Cultuur
Korfbal
Een spreekbeurt over korfbal!
Best practice Kangoeroe Klup
Binnen vier jaar van nul naar bijna veertig kangoeroes