Skip to the main content

Korfbal op school: vrienden- en vriendinnentraining

Korfbal Verenigingen

Wil je kinderen die je enthousiast hebt gemaakt voor korfbal -bijvoorbeeld met schoolkorfballessen- de stap naar jouw vereniging laten maken? Zorg dan voor een vervolg op de vereniging. Een leuke activiteit, een feest, een gratis strippenkaart voor proeftrainingen of organiseer een vrienden- en vriendinnentraining. De vrienden- en vriendinnentraining is ook succesvol als losse activiteit.

Bij een vrienden- en vriendinnentraining zet je je eigen leden in als ambassadeurs. Zij nodigen hun vrienden, vriendinnen, klasgenoten, buurjongens en -meisjes uit om mee te doen met hun training. “Persoonlijke benadering is de beste manier om mensen te inspireren, aan te sporen en enthousiast te maken”, aldus Job van Eunen van het KNKV. Een vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol concept voor ledenwerving en kun je organiseren voor elke leeftijdscategorie.

Vrienden- en vriendinnenpakket

Natuurlijk is het leuk om je vrienden- en vriendinnen mee te laten trainen. Bij veel verenigingen wordt zo een open training al ingezet. Vanuit deze kennis en ervaringen heeft het KNKV de succesfactoren samengevoegd en daarmee een pakket samengesteld dat verenigingen en trainers, juist ook de jongere trainers, helpt om op een leuke en simpele manier nog meer kinderen enthousiast te maken voor korfbal en jouw vereniging. Je kunt het vrienden- en vriendinnenpakket -ter waarde van tien euro- gratis aanvragen bij het KNKV. Dit pakket bevat een handleiding, checklist en voorbeeldmateriaal. Ook bevat het pakket twintig uitnodigingen en twintig waardebonnen zolang de voorraad strekt.

Voorbereiding

Met een goede voorbereiding zet je de vrienden- en vriendinnentraining goed neer. Bepaal ruim van te voren de datum en de doelgroep en kijk welke vrijwilligers je nodig hebt. Denk daarbij ook aan een enthousiaste ouder die de ouders van de vrienden en vriendinnen kan opvangen en wat kan vertellen over de vereniging. De trainers kunnen de kinderen van hun team informeren en ze de uitnodigingen geven die zij uit kunnen delen. Je kunt de uitnodiging van het KNKV gebruiken of er zelf één maken.

De training

Geef de nieuwe kinderen en hun ouders een warm welkom. Zorg dat de kinderen weten waar ze naar toe moeten en bied ouders bijvoorbeeld een gratis koffie of thee aan. Als kinderen plezier en succes ervaren zullen ze sneller enthousiast zijn. Gebruik daarom tijdens de training veel ballen en korven en laat de training bestaan uit scoren, plezier en spelvormen. Sluit de training af met een praatje en geef de kinderen een waardebon mee waarmee ze bijvoorbeeld een maand gratis mogen meetrainen. Vergeet niet ook hierbij de ouders te betrekken. Je kunt de waardebon van het KNKV gebruiken of er zelf één maken.

Na de training

Na de vrienden- en vriendinnentraining kun je de ouders van de leden inzetten. Stimuleer ze ervoor te zorgen dat de vrienden van hun kinderen de volgende keren ook mee komen. Herinner ze eraan dat de vrienden een waardebon hebben meegekregen. Heeft de actie nieuwe leden opgeleverd? Deel je succes op social media, dat zorgt voor beleving binnen en buiten de vereniging.

Hier lees je meer over vrienden- en vriendinnentraining.
.

 

Gerelateerde artikelen

Bij Groen Geel kan iedereen mee doen door Jeugdfonds Sport & Cultuur
Best practice Financiën Schoolkorfbal Verenigingen
Bij Groen Geel kan iedereen mee doen door Jeugdfonds Sport & Cultuur
Bij GG/IJskoud de Beste in Wormer kan iedereen meedoen en kunnen ook kinderen uit gezinnen met weinig geld lid worden. Door de goede samenwerking tussen Jeugdfonds Sport & Cultuur en Groen-Geel konden afgelopen seizoen dertien kinderen korfballen die anders niet mee hadden kunnen doen. De vereniging helpt ouders met de aanvraag bij het Jeugdfonds. Het […]
Lees meer
Online kennissessies korfbal op school
Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school
Eind januari en begin februari organiseert het KNKV verschillende online kennissessies over korfbal op school. Tijdens deze kennissessies kunnen schoolkorfbalcommissies, ledenwerfcommissies en (school)trainers samen met andere verenigingen kennis ophalen, kennis delen en vragen stellen over het organiseren van korfbal op school en het geven van lessen. De kennissessies komen onder andere voort uit de vraag […]
Lees meer
Winnaars Kangoeroe Klup fotowedstrijd bekend
Kangoeroe Klup
Winnaars Kangoeroe Klup fotowedstrijd bekend
In november lanceerde het KNKV een Kangoeroe Klup fotowedstrijd. Verenigingen konden kans maken op een K3-bal door een leuke foto van hun kangoeroes in te sturen met daarop zo veel mogelijk elementen uit het fotospel. Er zijn veel mooie en originele foto’s binnengekomen en inmiddels hebben de verenigingen die een bal hebben gewonnen hierover een mail ontvangen. […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Financiën Schoolkorfbal Verenigingen
Bij Groen Geel kan iedereen mee doen door Jeugdfonds Sport & Cultuur
Korfbal
Een spreekbeurt over korfbal!
Best practice Kangoeroe Klup
Binnen vier jaar van nul naar bijna veertig kangoeroes