Skip to the main content

Gebruik de leskaarten voor korfballessen op school

Schoolkorfbal Verenigingen

Bijna elke korfbalvereniging geeft wel korfballessen op school. Gewoon een aantal lessen of ter voorbereiding op een schoolkorfbaltoernooi of activiteit. Geef jij de schoolkorfballessen voor jouw vereniging?

Natuurlijk wil je dat de leerlingen op een leuke en uitdagende manier kennis kunnen maken met korfbal. En dat kinderen die korfbal nog niet kennen snel in de gaten hebben hoe het korfbalspel gaat. Maar welke oefen- en spelvormen moet je nu aanbieden? Om je daar bij te helpen is een lessenserie samengesteld, die ontwikkeld is samen met Stichting Leerplan Ontwikkeling. Deze leskaarten bieden praktische tips en voorbeelden voor het invullen van een korfballes op school, inclusief extra oefenstof. Bij deze oriëntatielessen gaat het altijd om scoren, samenspelen om te scoren en het voorkomen van scoren (verdedigen).

Maak bij je schoolkorfballessen gebruik van de pratisch leskaarten en zorg voor plezier. En laat je de leerlingen ervaren hoe uitdagend, snel, dynamisch en vooral laagdrempelig korfbal is.

Vragen over schoolkorfbal? Je kunt terecht bij projectleider Leon Simons via leon.simons@knkv.nl

Foto: EKC2000

Gerelateerde artikelen

Korfbal: de ideale schoolsport
Korfbal Scholen Schoolkorfbal
Korfbal: de ideale schoolsport

Een goede manier om kinderen kennis te laten maken met korfbal, is het aanbieden van korfbal op school. Op welke manieren kun je als vereniging korfbal op school aanbieden?

Lees meer
Online kennissessies korfbal op school
Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school

Eind januari en begin februari organiseert het KNKV verschillende online kennissessies over korfbal op school. Tijdens deze kennissessies kunnen schoolkorfbalcommissies, ledenwerfcommissies en (school)trainers samen met andere verenigingen kennis ophalen, kennis delen en …

Lees meer
Korfbal op school: vrienden- en vriendinnentraining
Korfbal Verenigingen
Korfbal op school: vrienden- en vriendinnentraining

De vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol vervolg op een schoolkorfbalactiviteit, om de kinderen die je enthousiast hebt gemaakt voor korfbal de stap naar jouw vereniging laten maken.

Lees meer

Topartikelen

Best practice Financiën Schoolkorfbal Verenigingen
Bij Groen Geel kan iedereen mee doen door Jeugdfonds Sport & Cultuur
Korfbal
Een spreekbeurt over korfbal!
Best practice Kangoeroe Klup
Binnen vier jaar van nul naar bijna veertig kangoeroes